ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Όχι σε 13ο, 14ο μισθό & αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο

Όχι στην αναδρομική καταβολή 13ου και 14ου μισθού

Όχι στην αναδρομική καταβολή 13ου και 14ου μισθού αλλά και αυξήσεων στο Δημόσιο είπε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης με την ΑΔΕΔΥ και με εκπροσώπους Ομοσπονδιών του Δημοσίου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Είμαστε μια χώρα που έχασε το 27% του πλούτου. Τώρα καταφέραμε να έχουμε ένα πλεόνασμα 800 εκατ. Η καταβολή αναδρομικά του 13ου και 14ου μισθού απαιτεί πολλά δισ. Δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα».

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε αύξηση μισθών στο Δημόσιο με «ξεπάγωμα» της διετίας 2016-17. Μάλιστα, προφανώς χαριτολογώντας (σ.σ. ή μήπως όχι), είπε προς τους συνδικαλιστές ότι «αν η κυβέρνηση είχε υιοθετήσει τη λογική της ΝΔ για αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων στο Δημόσιο 1 προς 5 και όχι 1 προς , τότε θα είχαμε και χρήματα για να δώσουμε αυξήσεις».

Αναφορικά με το συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων τόνισε ότι «οι περικοπές που γίνονται για τους νέους ασφαλισμένους από 13-05-16 θα συνεχίσουν. Αυτό που η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Τρόικα είναι η μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς των παλιών ασφαλισμένων».

Ενώ για τη μείωση του αφορολόγητου από τα 8.500 στα 5.500 Ευρώ που έχει ήδη ψηφισθεί από 01.1.2020 τόνισε ότι «θα γίνει διαπραγμάτευση ως τότε με την Τρόικα, για να μη μειωθεί».

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Απάντηση

Close
Αρέσει σε %d bloggers: