results.it.minedu.gov.gr: Εδώ θα δείτε τις Βάσεις 2024

results.it.minedu.gov.gr: Εδώ θα δείτε τις Βάσεις 2024Φωτογραφία: EUROKINISSI

Στις 17:30 η ανακοίνωση των Βάσεων Εισαγωγής

Η ώρα για την ανακοίνωση των Βάσεων 2024 πλησιάζει με τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ να μετράνε αντίστροφα για να μάθουν σε ποιο τμήμα εισάγονται και σε ποιο πανεπιστήμιο θα φοιτούν από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Βάσεις 2024: Σε λίγη ώρα αναμένεται η ανακοίνωσή τους

Ενώ ο αρχικός σχεδιασμός από πλευράς Υπουργείου Παιδείας προσανατολιζόταν στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση την Δευτέρα 29 Ιουλίου σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Dnews οι Βάσεις 2024 αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα στις 17:30. 

Η διαδικασία για να δείτε τις Βάσεις 2024 στην πλατφόρμα results.it.minedu.gov.gr

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος, οι υποψήφιοι θα μπορούν να μάθουν τα αποτελέσματα των Βάσεων 2024 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr. Για να αποκτήσουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, πρέπει να πληκτρολογήσουν : α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο). Κάνοντας τα παραπάνω θα δουν αυτόματα να εμφανίζεται το τμήμα και η σχολή που εισήχθησαν καθώς και η σειρά κατάταξης.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι που είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Τέλος, υπάρχει πάντα ο παραδοσιακός έγχαρτος τρόπος ανακοίνωσης των Βάσεων στα Λύκεια της χώρας. Ειδικότερα, σε όλες τις σχολικές μονάδες ΓΕΛ και ΕΠΑΛ  θα αναρτηθούν εκτυπωμένα τα αποτελέσματα των Βάσεων σε εμφανές σημείο, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου, παρά μόνο ο κωδικός του και η σχολή εισαγωγής για λόγους προσωπικών δεδομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *