Έρχεται νέα αύξηση στην τιμή του καφέ

Νέα αύξηση στην τιμή του καφέ λόγω του Βιετνάμ που βγαίνει η ποικιλία Robusta και από την Βραζιλία που είναι ο Arabica.

Νέα αύξηση στον καφέ ακόμα και μέσα στον Αύγουστο, με πιθανότερο σενάριο ωστόσο για Σεπτέμβριο, έρχεται άμεσα. Η κατάσταση φαίνεται πως θα είναι δύσκολη και τον Αύγουστο, με τις τιμές στα προϊόντα στα σουπερμάρκετ να παραμένουν στα ύψη, μετά και τη νέα άνοδο του πληθωρισμού τον Ιούλιο που διαμορφώνεται στο 3%.

«Από τα στοιχεία που έβγαλε εχθές η Eurostat, μας δείχνει ότι δε θα είναι καλός ο μήνας γιατί από το 2,3% που ήταν ο πληθωρισμός τον Ιούνιο, εκτοξεύτηκε στο 3%. Αυτό σημαίνει νέες αυξήσεις στα τρόφιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, στις υπηρεσίες, στα καύσιμα», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος.

Αναφορικά με τη συνάντηση που είχε εχθές ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, με εκπροσώπους των σουπερμάρκετ καθώς και με εκείνους των βιομηχανιών τροφίμων και των πολυεθνικών, όπου

Σύμφωνα με τον κ. Ραυτόπουλο, μέσα στον Σεπτέμβρη αναμένεται να δούμε και τη δεύτερη αύξηση στην τιμή του καφέ και του κακάο, αλλά δεν αποκλείεται αυτή η αύξηση να έρθει νωρίτερα, μέσα στον Αύγουστο.

«Μέσα στον Σεπτέμβριο έπεται το δεύτερο κύμα αυξήσεων λόγω του Βιετνάμ που βγαίνει η ποικιλία Robusta και από την Βραζιλία που είναι ο Arabica. Θα δούμε μεγαλύτερες αυξήσεις», τονίζει.

Σημειώνεται ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει αρκετές αυξήσεις στην τιμή του καφέ.

Εκτόξευση στο 3% από 2,5% τον Ιούνιο, κάτι που δείχνει ότι οι τιμές στην Ελλάδα ανέκαμψαν έπειτα από τρεις μήνες πτωτικής πορείας

Καμπανάκι προκαλεί η εκτόξευση του πληθωρισμού τον μήνα Ιούλιο στο 3%, όπως αποτυπώνεται στα προσωρινά στοιχεία της Eurostat, από το 2,5% τον Ιούνιο, τα οποία δείχνουν ότι οι τιμές στην Ελλάδα ανέκαμψαν έπειτα από τρεις μήνες πτωτικής πορείας. Η Ελλάδα βρέθηκε στην τέταρτη θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ με τον υψηλότερο πληθωρισμό τον Ιούλιο, πίσω από το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Εσθονία και την Κροατία.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, οι υπηρεσίες έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Ιούλιο (4%, έναντι 4,1% τον Ιούνιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,3%, έναντι 2,4% τον Ιούνιο), την ενέργεια (1,3%, έναντι 0,2% τον Ιούνιο) και μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,8%, έναντι 0,7% τον Ιούνιο).

Ενδεικτικό του κλίματος ανησυχίας που επικρατεί στην κυβέρνηση από την αύξηση αυτή του πληθωρισμού αλλά και της εγρήγορσης που υπάρχει ήταν και η νέα συνάντηση που πραγματοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος χθες με την Ενωση Σουπερμάρκετ Ελλάδος, με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την ακρίβεια και τους τρόπους συγκράτησης των τιμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *