ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την κατασκευή αιολικού πάρκου στο όρος Καμβούνια στην περιοχή της «Βουνάσσας», από τον Δήμο Δεσκάτης και συλλόγους της περιοχής..

ΠΡΟΣ την εταιρία με την επωνυμία «ΤΣΙΡΙΦΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», που εδρεύει στηνΑθήνα [Σαλαμίνος 20, Μαρούσι]. 

Υπέπεσε στην αντίληψή μας, ότι από μέρους σας μελετάται από περιβαλλοντικής απόψεως η δυνατότητα εγκατάστασης αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 49,6 ΜWστα όρια του Δήμου μας. 

    Πρόθεσή σας είναι η κατασκευή αιολικού πάρκου στο όρος Καμβούνια στην περιοχή της «Βουνάσσας» σε ένα βουνό σπάνιας ομορφιάς και απαράμιλλου φυσικού κάλους, καθώς και ιδιαίτερης γεωλογικής αξίας που  βρίσκεται εντός του γεωπάρκου της Τηθύος, με σημαντικά θρησκευτικά μνημεία, όπως η Ιερά Μονή της Ευαγγελίστριας και η Μονή του Οσίου Νικάνορος.

Μάλιστα, στις προθέσεις της δημοτικής αρχής,  μετά  την ολοκλήρωση της κατασκευήςτης τεχνητής λίμνης του Ιλαρίωνα, που κατασκευάστηκε  στους πρόποδες των Καμβουνίων,   είναι να αξιοποιήσει το τοπίο με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν με τον οποίο προτίθεστε εσείς, με σεβασμό στη φύση και στο περιβάλλον. 

     Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι όλα τα μέλη των συλλόγων  που συνυπογράφουμε την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας μετά του Δήμου Δεσκάτης, αλλά και σύσσωμη η κοινωνία του Δήμου μας, είμαστε ενάντιοι στις προθέσεις σας και αυτή την εναντίωσή μας, θα την αναδείξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο. 

    Σας καλούμε να διακόψετε τις διαδικασίεςπου έχετε δρομολογήσει για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου,γιατί τόσο η δημοτική αρχή,  όσο και τα μέλη των συλλόγων μας,  αλλά και σύσσωμη η κοινωνία της Δεσκάτης, είμαστε  διατεθειμένοι με τις κινητοποιήσεις μας  να εμποδίσουμε  την εκτέλεση του έργου αυτού με κάθε τρόπο. 

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ 

Ο δήμαρχος 

Δημήτριος Κόττας

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Ο πρόεδρος 

Θεοφάνης Κόγιος

1.Του Δήμου Δεσκάτης Νομού Γρεβενών. 

2.Του σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ» που εδρεύει στη Δεσκάτη και εκπροσωπείται νόμιμα.

3.Του σωματείου με την επωνυμία «ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ», που εδρεύει στη Δεσκάτη.

4.Του  σωματείου με την επωνυμία «ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣΟΜΙΛΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ», που εδρεύει στη Δεσκάτη.

5.Του σωματείου με την επωνυμία «ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ», που εδρεύει στη Δεσκάτη. 

6.Του σωματείου με την επωνυμία «ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ», που εδρεύει στη Δεσκάτη. 

7. Του σωματείου με την επωνυμία «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ», που εδρεύει στη Δεσκάτη.

8.Του σωματείου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ¨Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ¨», που εδρεύει στην Παρασκευή του Δήμου Δεσκάτης. 

9. Του σωματείου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΙΟΥΡΙΑΣ ¨Η ΒΟΥΝΑΣΣΑ¨»,  που εδρεύει στην Παλιουριά του Δήμου Δεσκάτης. 

10. Του σωματείου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΟΧΩΡΙΟΥ» που εδρεύει στο Δασοχώρι του Δήμου Δεσκάτης. 

11. Του σωματείου με την επωνυμία «ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΠΕΡΟΥ», που εδρεύει στο Καρπερό του Δήμου Δεσκάτης. 

12. Του σωματείου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΡΝΙΚΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ», που εδρεύει στην Παναγιά του Δήμου Δεσκάτης.

13. Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΕΣΚΑΤΗΣ» που εδρεύει στη Δεσκάτη. 

14. Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ» που εδρεύει στη Δεσκάτη. 

15. Του σωματείου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΟΚΚΙΑΣ ¨ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ¨» που εδρεύει στην  Τρικοκκιά του Δήμου Δεσκάτης. 

16. Του σωματείου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΚΑΛΗΣ» που εδρεύει στην Κατάκαλη  του Δήμου Δεσκάτης. 

17. Του σωματείου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ» που εδρεύει στη Δήμητρα  του Δήμου Δεσκάτης. 

18. Του σωματείου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Α.Ο. ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΚΟΣ» που εδρεύει στο Τριφύλλι   του Δήμου Δεσκάτης.

19. ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΖΑΒΟΡΔΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *