ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο συνδυασμός μας μετά τις αναρτήσεις μας στην εφημερίδα δέχθηκε αιτιολογημένα  πολλά παράπονα από δημότες σχετικά με τον Γ. Γραμματέα του δήμου.  Η αγανάκτηση ορισμένων δημοτών έγινε τόσο μεγάλη, που τα παράπονα έγιναν κατηγόριες απέναντι στον συνδυασμό μας. Η Κύρια κατηγόρια  απέναντι μας ήταν  η εξής :Ωραία όλα αυτά που γράφεται αλλά εσείς τι κάνετε;»

Αγαπητοί συμπολίτες έχετε απόλυτο δίκιο να είσαστε αγανακτισμένοι απέναντι σε όλους  και για όλα. Εμείς από την πλευρά μας    είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε ποια είναι αλήθεια και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Όταν ο δήμαρχος έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο το αίτημα της πρόσληψης του Γ. Γραμματέα η ψήφος ήταν από την πρώτη στιγμή αρνητική, με την απλή λογική ότι το πόσο των «3174,12 μηνιαίως» που αναλογούσε για τον γ. γραμματέα  ήταν υπέρογκο και δυσανάλογο για ένα τόσο  μικρό δήμο.

Η ανευθυνότητα του δημάρχου και η προσπάθεια του παραπλάνησης όλου του δήμου σχετικά  με τον γ. γραμματέα δεν είχε προηγούμενο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ  η νομοθεσία για τον γ. γραμματέα είναι η εξής:  

«Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, με μια θετική νομοθετική κίνηση στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο,    έδωσε πλέον τη δυνατότητα ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ να έχουν Γενικό Γραμματέα, απαλείφοντας τα πληθυσμιακά κριτήρια που απαγόρευαν το διορισμό του.

Στη νέα αυτοδιοικητική θητεία, όλοι οι Δήμοι, εφόσον έχουν ανάλογη οικονομική δυνατότητα, μπορούν με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) να συνιστούν θέση μετακλητού Γενικού Γραμματέα.

Ειδικά κατά την πρώτη θητεία των Δημοτικών Αρχών στους 12 νέους Δήμους που έφτιαξε η προηγούμενη Κυβέρνηση με το αρ. 154 του ν.4600/2019, μπορεί να διορισθεί Γενικός Γραμματέας ακόμα και αν δεν προβλέπεται θέση στον μεταβατικό ΟΕΥ.

Ο Γενικός Γραμματέας ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ  με απόφαση Δημάρχου, που δημοσιεύεται σε περίληψη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Παύει να ασκεί τα καθήκοντά του και απολύεται αυτοδικαίως όταν ο Δήμαρχος που τον προσέλαβε απολέσει την ιδιότητα του για οποιονδήποτε λόγο. Υπογραμμίζεται ότι, βάσει της πρόσφατης παρ.1 του αρ.15 του ν.4623/2019, η απόφαση για το διορισμό του Γενικού Γραμματέα ισχύει ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ της, για όλες τις συνέπειες.»

Δήμαρχε επιτέλους αναλάβετε την ευθύνη του γ. γραμματέα .Ο δήμος  δεσκάτης μη έχοντας την ανάλογη οικονομική δυνατότητα αναγκάστηκε να κάνει αύξηση των πάγιων ύδρευσης 100 %.

Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ορίζεται ως εξης: « Οι αποδοχές που δικαιούνται να εισπράττουν οι Γενικοί Γραμματείς των Δήμων, καθορίζονται ως ποσοστό 65 % επί της αντιμισθίας του οικείου Δημάρχου. Οι μηνιαίες αποδοχές των προαναφερόμενων Γενικών Γραμματέων, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι κατώτερες των αντίστοιχων αποδοχών των υπαλλήλων ειδικών θέσεων 1ου βαθμού, όπως αυτές καθορίζονται κάθε φορά.

 Οι υπάλληλοι 1ου βαθμού λαμβάνουν σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ.9 του ν.4354/2015 βασικό μισθό 1960 €  ΚΑΙ  επίδομα θέσης ευθύνης 600 €.

Κατόπιν των ανωτέρω, οι Γ.Γ. Δήμων θα λαμβάνουν σύμφωνα με τα παραπάνω, το 65% της αντιμισθίας του οικείου Δημάρχου, καθώς και την οικογενειακή παροχή.»

Δήμαρχε μπορείτε να μας εξηγήσετε  την μισθοδοσία του γ. γραμματέα σύμφωνα με τα παραπάνω .

                                                         ΜΕ ΤΙΜΗ

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *