Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και του Δήμου Δεσκάτης εκπέμπουμε για μια ακόμη φορά ένα μεγάλο αγωνιώδες S.O.S επιβίωσης!

Δεσκάτη 14/02/2022

Προς

-Υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης

Κοινοποίηση

-Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Δεσκάτης

-Βουλευτή Γρεβενών της Ν Δ κ. Πάτση Ανδρέα

-Περιφερειάρχη και Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας

-Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Φωλίνα Αθανάσιο

-Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας κ.Χατζηζήση Λάμπρο

-Τύπο και ΜΜΕ

Κύριε υπουργέ!

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και του Δήμου Δεσκάτης εκπέμπουμε για μια ακόμη φορά ένα μεγάλο αγωνιώδες S.O.S επιβίωσης!

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τα χωράφια μας, τη γη μας, για να παράγουμε αγροτικά προϊόντα για την υγιεινή διατροφή του ελληνικού λαού, των ζώων της κτηνοτροφίας μας!

Δεν μπορούμε να ταΪσουμε τα ζώα μας με το μεγάλο δυσβάστακτο κόστος! Πώς θα επιμείνουμε να συνεχίσουμε την παραγωγική δραστηριότητα για να εφοδιάζουμε την ελληνική και διεθνή αγορά με τα πασίγνωστα ποιοτικά κτηνοτροφικά προϊόντα-από κρέας και γάλα-του Δήμου μας;

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για μείωση του Φ.Π.Α και άλλα «μέτρα¨ συνιστούν τουλάχιστον κοροϊδία και εμπαιγμό για όλους τους σκληρά εργαζόμενους κι αγωνιζόμενους για την επιβίωση αγροτοκτηνοτρόφους και του Δήμου Δεσκάτους που επιδιώκουν –πέραν των άλλων- να διατηρήσουν τη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας και να μην ερημώσει ο αγαπημένος μας τόπος!

Το αγροτικό πετρέλαιο έχει φτάσει στα ύψη! Η κυβέρνηση πετάει ψίχουλα 50 εκατομμυρίων σε μια μερίδα αγροτών μόνο και στο 1/3 του ποσού που δινόταν πριν την κατάργησή της επιστροφής φόρου με το τρίτο μνημόνιο, όταν η τιμή του ντίζελ ήταν πολύ φθηνότερη!

Τα λιπάσματα είναι απλησίαστα, το ίδιο και τα φυτοφάρμακα!

Οι λογαριασμοί και του αγροτικού ρεύματος είναι διπλάσιοι και συνεχίζουν το ανηφορικό τους ράλλυ! Οι εξαγγελίες της για μειώσεις το εξάμηνο που πέρασε με τις πολύ μειωμένες ανάγκες άρδευσης αποτελούν εμπαιγμό!

Τι να πούμε για τις υπέρογκες αυξήσεις στις ζωοτροφές που έχουν καταφάει τις αυξήσεις του γάλακτος και ξαναμπαίνουμε για τα καλά στο φαύλο κύκλο των χρεών στους εμπόρους και τις τράπεζες! Η ¨επιδότηση¨7% στις ζωοτροφές και για το διάστημα Γενάρης-Μάρτης 2022 μόνο είναι στάχτη στα μάτια των σκληρά δοκιμαζόμενων κτηνοτρόφων!

Ταυτόχρονα ως πολίτες και κάτοικοι μιας δύσκολης κλιματολογικά περιοχής, όπως είναι ο Δήμος μας, αδυνατούμε και δυσκολευόμαστε να ζεστάνουμε τα σπίτια μας με το πετρέλαιο θέρμανσης 1,30 και το φυσικό αέριο πανάκριβο. Οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού πανάκριβοι! Η ακρίβεια στα πλατιά είδη κατανάλωσης απλησίαστη, σκέφτεσαι και φοβάσαι να μπεις σε μαγαζί! Οι επαγγελματίες ξεροσταλιάζουν στα αδειανά μαγαζιά. Τις βραδινές ώρες ερημιά, φοβάσαι να κυκλοφορείς!

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Δεσκάτης απαιτούμε από τον υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και την Κυβέρνηση

-Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος στο 50% και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα κι εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα-εφόδια και σε βασικά είδη κατανάλωσης.

-Ο ΕΛΓΑ να καλύπτει όλες τις ζημιές στην παραγωγή και στο κεφάλαιο, ζωικό και φυτικό, στο 100%.

-Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, να διασφαλίζουν την επιβίωσή μας και προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση.

Μαζί με τους συναδέλφους όλης της Ελλάδας που βγήκαν στους δρόμους του αγώνα , με όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για καλύτερες μέρες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, διεκδικούμε το δίκιο μας, για να συνεχίσουμε να παραμένουμε στον αγαπημένο μας τόπο, να δουλεύουμε τη γη και τα ζώα μας, να ζούμε με αξιοπρέπεια τα παιδιά και τις φαμίλιες μας!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *