Μπαίνει τέλος στο τρέξιμο για τα δικαιολογητικά του δημοσίου

Περισσότερες από 1.650 υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του δημοσίου, ενώ επανάσταση αναμένεται να φέρει η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην αναζήτηση των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του πρωθυπουργού το gov.gr βρίσκεται στη 2η θέση μεταξύ 70 εταιριών και οργανισμών ως προς την εμπειρία του καταναλωτή.

Σύντομα οι πολίτες θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να εντοπίσουν την υπηρεσία που τους ενδιαφέρει συνομιλώντας με το gov.gr.

Ακόμα και με φωνητική εντολή οι ενδιαφερόμενοι θα ζητούν την υπηρεσία που θα αναζητούν και άμεσα θα εμφανίζεται στην οθόνη όχι μόνο η υπηρεσία, αλλά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για να εξυπηρετηθούν.

Παράλληλα μέσα στο 2024 έρχεται και η νέα έκδοση του gov.gr wallet, μέσω της οποίας θα διακινούνται δεδομένα και όχι ψηφιακά έγγραφα.

Επομένως θα λειτουργεί και ως μία εφαρμογή που θα διακινεί με την άδεια του χρήστη δεδομένα αντί για αρχεία.

Για παράδειγμα αν κάποιος επιθυμεί να κάνει νέα σύνδεση σε καινούργιο πάροχο ενέργειας ή να γράψει το παιδί του σε παιδικό σταθμό, με τη νέα έκδοση δεν θα χρειάζεται να ανεβάσει κανένα αρχείο.

Παρά μόνο θα λαμβάνει ειδοποίηση στο wallet ότι κάποια εταιρία ή οργανισμός ζητά να κάνει χρήση δεδομένων του, ώστε ο πολίτης να ΄δώσει την συγκατάθεσή του.

Επιπλέον στο ψηφιακό πορτοφόλι, όπου σήμερα είναι διαθέσιμα ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, κάρτα ανεργίας, κάρτα αναπηρίας, εισόδου στον δακτύλιο της Αθήνας, καθώς και βεβαίωση πολυτεκνικής ιδιότητας θα προστεθεί το προσεχές διάστημα, ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη, ακαδημαϊκή ταυτότητα για φοιτητές και καθηγητές καθώς και η ψηφιακή κάρτα του myAuto.

Το myAuto περιλαμβάνει στοιχεία όπως η άδεια και τέλη κυκλοφορίας ενώ θα έχει τη δυνατότητα να υπενθυμίζει με σχετική ειδοποίηση τους οδηγούς ότι πρέπει να περάσουν το όχημά τους από ΚΤΕΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *