Στο μισό το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Στο μισό μειώνεται το τέλος επιτηδεύματος που θα πληρώσουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες το 2024.

Την οριζόντια μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50% για όλους τους ελευθέρους επαγγελματίες προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την Πέμπτη. 

Η επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών με τέλος επιτηδεύματος 325 ευρώ, ανεξαρτήτως του εισοδήματος που θα δηλώσουν στην εφορία το 2024, θα συνεχιστεί για τα επόμενα δύο χρόνια καθώς βάσει προγραμματισμού το τέλος επιτηδεύματος βαίνει προς κατάργηση από το 2026.

Πρόκειται για μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής καθώς στο αρχικό σχέδιο η διάταξη που εμπεριέχονταν στο φορολογικό νομοσχέδιο, έδινε έκπτωση 25% ή 50% σε συνάρτηση με το εάν το δηλωθέν εισόδημα υπερέβαινε το τεκμαρτό.

Όπως αναφέρεται στην νέα σχετική διάταξη “Για τους επιτηδευματίες, και ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα σε τριακόσια είκοσι πέντε ευρώ (325 €), εφόσον δηλώνουν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος που υπερβαίνει το ποσό που αντιστοιχεί στο τεκμαιρόμενο ελάχιστο ετήσιο κέρδος των άρθρων 28Α έως 28Δ του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Κ.Φ.Ε., ν. 4172/2013, Α’ 167), και σε τετρακόσια ογδόντα επτά ευρώ και πενήντα λεπτά (487,50 €), όταν το δηλούμενο εισόδημά τους υπολείπεται του ποσού που προκύπτει από την εφαρμογή των άρθρων 28Α έως 28Δ του Κ.Φ.Ε..”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *