Νέες ταυτότητες: Υποχρεωτικές για όλους και ο «κίνδυνος» για διπλή επίσκεψη σε ΑΤ

Δεν πρέπει να βιαστούμε να πάμε αύριο το πρωί να όλοι βγάλουμε νέες ταυτότητες εκτός αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Παπαστεργίου είπε ακόμα ότι από τον Δεκέμβριο και μετά στην ταυτότητα θα έχουμε και το προσωπικό μας αριθμό.

«Υπήρχε μία μεγάλη αναγκαιότητα αλλαγής των ταυτοτήτων σε σχέση που με υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η Ελλάδα τον προηγούμενο διάστημα και με την Ευρώπη αλλά και με τη βίζα. Άρα έπρεπε γρήγορα να πάμε σε νέες ταυτότητες γιατί υπήρχε κίνδυνος να τεθούμε εκτός τέτοιων προγραμμάτων», εξήγησε ο υπουργός για τον λόγο που είναι από τώρα διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες.

Ο ίδιος είπε ότι θα βγάλει ταυτότητα από τον Δεκέμβριο, όταν πλέον θα έχουμε και τον προσωπικό αριθμό πολίτη, ο οποίος έχει νομοθετηθεί εδώ και περίπου 2 χρόνια και θα είναι το ΑΦΜ συν άλλα τρία αριθμητικά στοιχεία.

Στο ερώτημα αν κάποιος που θα έχει βγάλει νέα ταυτότητα τον Νοέμβριο θα πρέπει να ξαναβγάλει τον Δεκέμβριο, απάντησε πως όχι: «Δεν θα χρειαστεί, αλλά θα χρειαστεί να περάσει κάποια στιγμή από την αστυνομία για να τυπωθεί πάνω ο προσωπικός αριθμός στο πίσω μέρος σε σημείο που έχει αφεθεί».

«Αν παρ’ όλα αυτά έχουμε χάσει ταυτότητα μας και είναι ανάγκη να τη βγάλουμε σήμερα, προφανώς και θα μπούμε στο id.gov.gr», είπε ο κ. Παπαστεργίου.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η ισχύς των παλαιών ταυτοτήτων λήγει τον Αύγουστο του 2026. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *