Κίνδυνος προστίμων για χιλιάδες ΙΧ: Ποιοι πρέπει να «τρέξουν» για να μην την… πατήσουν

Στα ανασφάλιστα οχήματα και σε όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ στρέφει την προσοχή του το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ. Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει 150 έως 500 ευρώ πρόστιμα, μαζί με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει τρεις καίριες παρεμβάσεις που θα βάλουν σε «τάξη» το καθεστώς των οχημάτων, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται η ενεργοποίηση ενός νέου αυτόματου μηχανισμού για τον εντοπισμό των οχημάτων που είναι ανασφάλιστα ή δεν έχουν περάσει από τους υποχρεωτικούς ελέγχους ΚΤΕΟ, ενώ σχεδιάζεται και η εφαρμογή κλιμακωτών προστίμων για τα τέλη κυκλοφορίας.

Ανασφάλιστα οχήματα

Στα σχέδια του ΥΠΕΘΟ και της ΑΑΔΕ είναι η εφαρμογή αυτόματου συστήματος εντοπισμού των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα χωρίς να είναι ασφαλισμένα, μέσω μιας νέας πλατφόρμας, η οποία θα ελέγχει και θα εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα προχωρώντας άμεσα στην επιβολή των προστίμων στους ιδιοκτήτες τους.

Οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων θα ενημερώνονται για την παράβαση και θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο με τη μορφή παράβολου έως 250 ευρώ που θα πρέπει να εξοφλήσουν προκειμένου στη συνέχεια να ασφαλίσουν στη το όχημά τους. Όσοι δεν συμμορφωθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο 500 ευρώ και διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως αφαίρεση διπλώματος για 6 μήνες και αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας.

Έλεγχοι ΚΤΕΟ

Στο ίδιο μοτίβο, μέσω ειδικής πλατφόρμας θα εντοπίζονται και τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ.

Σύμφωνα με τον σχετικό σχεδιασμό, στους κατόχους των οχημάτων αυτών θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ, ενώ αν η παράβαση διαπιστωθεί σε έλεγχο της Τροχαίας το πρόστιμο διαμορφώνεται στα 400 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *