Ηλεκτρονική απάτη με ψεύτικη σελίδα του Gov.gr

Μεγάλη προσοχή με τα στοιχεία

Μία νέα ηλεκτρονική απάτη έχει αναπτυχθεί με το πρόσχημα της δήθεν επικαιροποίηση στοιχείων από το Gov.gr. Με αυτή επιτήδειοι υποκλέπτουν κωδικούς ασφαλείας και ονόματα χρήστη στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους.

Συγκεκριμένα, η νέα μορφή απάτης ξεκινά με αποστολή email στα υποψήφια θύματα. Η πρώτη εικόνα που συναντούν είναι αυτή που ακολουθεί με ένα link που αντί να οδηγεί στην πλατφόρμα του Gov οδηγεί σε μία άλλη δική τους ιστοσελίδα, την οποία οι επιτήδειοι έχουν αλλάξει κατάλληλα για να μοιάζε με εκείνη της υπηρεσίας.

Απάτη σε τρία βήματα

Ξεκινώντας με το email, οι χρήστες βλέπουν την παρακάτω εικόνα, αν πατήσουν σύνδεση ανακατευθύνονται σε μία ιστοσελίδα που αν και θυμίζει Gov.gr, στην μπάρα με την ηλεκτρονική διεύθυνση γράφει «gov.setupgovgr.xyz/gr/», πράγμα που θα πρέπει να αφυπνίσει τον χρήστη, ο οποίος θα πρέπει άμεσα να κλείσει το παράθυρο που έχει ανοίξει.

Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν καταλάβει ότι είναι λάθος η ιστοσελίδα αυτή και πατήσουν «Συνδεθείτε στην τράπεζα», θα κατευθυνθούν σε μία σελίδα που και πάλι μοιάζει με αυτή του Gov.gr όταν οι πολίτες ερωτώνται σε ποια τράπεζα διαθέτουν λογαριασμό.

Το τρίτο και τελευταίο βήμα της ψηφιακής απάτης είναι άλλη μια σελίδα η οποία, επίσης, μοιάζει με αυτή ηλεκτρονικής τράπεζας όπου και ζητούνται, τόσο ο κωδικός ασφαλείας, όσο και το όνομα χρήστη.

Σε περίπτωση που δώσουν τα στοιχεία τους, τότε οι απατεώνες τα υποκλέπτουν με μήνυμα ότι «η τράπεζα δεν είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή δοκιμάστε άλλη επιλογή τραπέζης». Πλέον το κακό έχει γίνει και τα στοιχεία πρόσβασης στον τραπεζικό μας λογαριασμό που είναι και ο στόχος του phishing, έχουν δοθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *