Καλά νέα για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», ποιοι θα δουν αύξηση 60% στην επιδότηση

Ηαύξηση της επιδότησης από το 40% στο 60% θα ισχύει αναδρομικά και για όσους έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω».

Αναδρομική ισχύ και για όσους έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση στο πρόγραμμα Ανακαινίζω – Νοικιάζω, θα έχει η αυξημένη επιδότηση στο 60% από το 40%, στο πλαίσιο των βελτιώσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα. Αυτό ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στο Open και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» .

Όπως διευκρίνισε η υπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, «Στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» το οποίο θέλουμε να βελτιώσουμε, συζητάμε η επιδότηση από το 40% να φτάσει στο 60% και να έχει αναδρομική ισχύ. Δηλαδή να αφορά και όσους ήδη έχουν κάνει την αίτησή τους» .

Σχετικά με το πρόγραμμα της «Κοινωνικής Αντιπαροχής» η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας τόνισε «εργαζόμαστε ώστε να έχουμε, επιτέλους, έναν διαγωνισμό για αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου μέσα στο 2024.Ουσιαστικά θα υπάρξει ένας διεθνής διαγωνισμός έτσι ώστε σε υπάρχον ακίνητο του δημοσίου (αυτή τη στιγμή είναι οικόπεδο) να μπορέσει να χτιστεί μια πολυκατοικία. Eνα ποσοστό των διαμερισμάτων θα προσφέρεται για μίσθωση με κανονικές τιμές και ένα άλλο θα διατίθεται για κοινωνική κατοικία με μικρό αντίτιμο όπως ακριβώς όπως γίνεται στο εξωτερικό».

Όσον αφορά στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» και στο διάδοχο πρόγραμμα « Σπίτι μου 2» η κυρία Ζαχαράκη ανέφερε: « Μέσω του προγράμματος Σπίτι μου ήδη περισσότερα από 6.500 ζευγάρια έχουν εκταμιεύσει τα δάνεια τους για την αγορά κατοικίας και έως το τέλος του 2024 θα έχουμε φτάσει στα 9.200 ζευγάρια. Πρόθεση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να υπάρξει και η συνέχεια του προγράμματος με το «Σπίτι μου 2» ή καλύτερα το «Σπίτι μου x 2». Στόχος μας είναι να εξαντλήσουμε τα περιθώρια στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους και να εξασφαλίσουμε τα 2 δις ευρώ για το «Σπίτι μου 2» καθώς το αντίστοιχο ποσό για το «Σπίτι μου» ήταν ένα δις. Θα διευρυνθεί και το ηλικιακό εύρος των δικαιούχων ως την ηλικία των 50 ετών προκειμένου να μπορεί τραπεζικά αυτό να υποστηριχθεί για την χρονική διάρκεια της αποπληρωμής».

«Θα καλύψουμε και φέτος με voucher όλες τις αιτήσεις για βρεφονηπιακούς σταθμούς» – Αυτή την εβδομάδα η πρόσκληση

Αναφορικά με το θέμα των θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών, η υπουργός ανακοίνωσε ότι «αυτή την εβδομάδα αναμένεται να βγει και η πρόσκληση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Δεν αλλάζουμε τίποτα από το προηγούμενο πρόγραμμα. Έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε όχι μόνο τον ίδιο προϋπολογισμό αλλά και να τον αυξήσουμε κατά 25 εκατ. ευρώ, σε περίπτωση κατά την οποία προκύψουν ανάγκες μέσα στη χρονιά προκειμένου να μην χρειάζεται να πάμε στο Υπουργείο Οικονομικών και να ζητάμε από τα πλεονάσματα. Αυτό σημαίνει ότι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς όσοι κάνουν αίτηση και είναι έγκυρη, θα γίνει δεκτή.
Πέρυσι», συνέχισε η υπουργός, «οι αιτήσεις αφορούσαν περίπου 53.000 οικογένειες, καθόλου ευκαταφρόνητος αριθμός. Αυτό σημαίνει ότι καλύπτουμε από τη βρεφική ηλικία μέχρι και το παιδικό πριν προχωρήσουμε στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση των νηπιαγωγείων. Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης καταφέραμε πέρυσι να έχουμε 7.000 αιτήσεις, παραπάνω, για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, ενώ καλύπτουμε πάντα τα παιδιά με αναπηρία. Δεν υπάρχει περίπτωση» τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη, «η οικογένεια με παιδί με αναπηρία να κάνει αίτηση στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία και να μείνει εκτός. Είναι μια συνεχής προσπάθεια, η οποία γίνεται πράξη με χρήματα από τον Εθνικό Προϋπολογισμό αλλά και με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φθάνοντας ένα ποσό το οποίο ξεπερνάει τα 360 εκατ. ετησίως».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *