Έρχονται οι νέες αλλαγές στο Gmail – Τι θα γίνει από την Πρωταπριλιά

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στο Gmail μέσα στις επόμενες μέρες. Τι αλλάζει από την Πρωταπριλιά.

Α΄΄λλαγές έρχονται μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς η Google επιθυμεί να βάλει τέλος στη δράση των αποστολέων μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail, σε μια προσπάθεια να μειώσει τον όγκο των ανεπιθύμητων μηνυμάτων που λαμβάνουν οι χρήστες. Τις τελευταίες εβδομάδες, ορισμένοι αποστολείς μαζικών μάρκετινγκ email είχαν αρχίσει να λαμβάνουν μηνύματα σφάλματος σχετικά με ορισμένα μηνύματα που αποστέλλονται σε λογαριασμούς Gmail. 

Η Google επιβεβαίωσε ότι από τον Απρίλιο «θα αρχίσει να απορρίπτει ένα ποσοστό της μη συμμορφούμενης κίνησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα αυξήσει σταδιακά το ποσοστό απόρριψης». Ο τεχνολογικός κολοσσός αναφέρει ότι, για παράδειγμα, εάν το 75% της κίνησης πληροί τις νέες οδηγίες ελέγχου ταυτότητας αποστολέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τότε θα απορρίπτεται “ένα ποσοστό” του υπόλοιπου μη συμμορφούμενου 25%. Δεν είναι ακόμη σαφές ποιο θα είναι αυτό το ποσοστό. Η Google λέει ότι όταν πρόκειται για την επιβολή των νέων κανόνων, αυτή θα είναι «σταδιακή και προοδευτική».

Gmail: Ποια email θα απορρίπτονται από τον Απρίλιο

Αυτές οι αλλαγές θα επηρεάσουν μόνο τα μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται σε προσωπικούς λογαριασμούς Gmail. Οι αποστολείς μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτούς τους λογαριασμούς, όσοι στέλνουν τουλάχιστον 5.000 μηνύματα την ημέρα σε λογαριασμούς Gmail, θα πρέπει να πιστοποιούν την αυθεντικότητα του εξερχόμενου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και να «αποφεύγουν την αποστολή ανεπιθύμητων ή μη ζητηθέντων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».

Ο υπεύθυνος για την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη του Gmail, Neil Kumaran ανακοίνωσε ότι «ξεκινώντας από το 2024, θα απαιτήσουμε από τους αποστολείς μαζικών αποστολών να πιστοποιούν τα email τους, να επιτρέπουν την εύκολη διαγραφή και να παραμένουν κάτω από ένα όριο αναφερόμενης ανεπιθύμητης αλληλογραφίας».

Οι νέοι κανόνες έχουν προγραμματιστεί και θα επηρεάσουν θετικά όλους τους προσωπικούς λογαριασμούς Gmail.

Σύμφωνα με την Google, το νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να εμποδίσει πάνω από το 99.9% των spam μηνυμάτων, του Phishing και του κακόβουλου λογισμικού που είναι επισυναπτώμενα σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό σημαίνει πως θα μπλοκάρονται 15 δισεκατομμύρια emails καθημερινά.

Τι περιλαμβάνουν οι νέοι κανόνες του Gmail

Οι νέοι κανόνες απευθύνονται αποκλειστικά σε όσους στέλνουν μαζικά μηνυματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτούς ορίζει η Google σαν τους χρήστες που στέλνουν 5.000 μηνύματα ημερησίως σε διευθύνσεις Gmail. Η Google για να χαρακτηρίσει κάποιον σαν μαζικό αποστολέα, το όριο των 5.000 emails θα πρέπει να επιτευχθει τουλαχιστον μία φορά σε 24 ώρες και ο χαρακτηρισμός του θα είναι μονιμός.

Πρόβλημα θα έχουν όσοι έχουν εγγεγραμένους χρήστες σε newsletters, με την Google να τους δημιουργεί πρόβλημα. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να ρυθμίσουν τον ρυθμό αποστολής ώστε να μην ξεπερνούν το όριο των 5.000 μηνυμάτων την ημέρα. Τα νέα μέτρα θα μπουν σε ισχύ την 1η Απριλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *